Landsforeningen SMil er rystet over, at se SM blive koblet sammen med kriminelle handlinger. Samtlige SMil-afdelinger tager på det kraftigste afstand fra pædofil og vil øjeblikkeligt ekskludere enhver, der udøver det eller udtaler sig positivt om emnet. Pædofile og deres sympatisører vil aldrig nogensinde være velkomne i SMil-regi. Ligesom man skal være fyldt 18 år for overhovedet at være medlem af SMil.

På samme måde vil vi til enhver tid bistå myndighederne i videst muligt omfang, hvis vi får kendskab til nogen der udøver pædofili. Landsforeningen SMils vedtægter siger bl.a. i paragraf 3, stk 2, "Pædofile personer og personer der ikke tager afstand fra pædofili kan ikke være medlem af samvirkets foreninger".

Sadomasochisme er en frivillig seksuel leg der foregår mellem enige, ligeværdige og voksne mennesker. Derfor tager Landsforeningen SMil også kraftig afstand fra pædofile og enhver der udøver det eller sympatiserer med det. Af samme årsag anser vi også de handlinger som pressen har beskrevet for simpel kriminalitet. Det har absolut intet med sadomasochisme at gøre!

Det understreges i øvrigt, at ingen af de omtalte personer er medlem af foreningen SMil.