Generelt
Alle de ting, der er vigtigt i et godt seksuelt forhold, er endnu mere vigtige i et sadomasochistisk forhold. Når det handler om magt og afmagt,  må de involverede parter blotte deres inderste og mest hemmelige følelser for hinanden, for at sadomasochistisk kan være velfungerende.
 
Ansvar
Det er den dominerende der har det fulde ansvar under leg, når den dominerede er fikseret eller på anden måde berøvet sine sanser eller i sub.
 
Sikker sex
Dyrk altid sikker sex, specielt hvis du har skiftende partnere, det vil sige kondomer på pik og andet, der indføres i kropsåbninger.
Redskaber bør altid steriliseres efter brug, specielt hvis de bruges af flere personer.
 
Stopord
I mange SM-seancer vil det være naturligt at råbe av eller nej, uden at det skal forstås, som om at legen skal stoppe, snarere tvært imod, derfor bør der bruges et stopord som masochistens sikkerhed for at kunne træde ud af legen, hvis der er brug for en pause, eller hvis der er noget der går galt.
Det kan være et nederlag for begge parter, at stoppe legen fuldstændig, derfor er det en god ide at aftale koder for pauser, mindre hårde slag eller lignende. Det kan for eksempel være, at masochisten skal holde noget i hånden eller i munden. Hvis genstanden falder, ved sadisten, at det er et tegn om en pause. Masochisten får sin pause, og sadisten kan senere tildele straf for masochistens sløseri.
 
Alkohol og euforiserende stoffer
Hvis ikke du kan køre bil, kan du heller ikke dyrke SM. Ligesom du mister dømmekraften ved bilkørsel, mister du også dømmekraften i en SM-seance. Sadisten rammer let forkert eller slår for hårdt, og masochisten mister fornemmelsen for hvor hårdt, der faktisk bliver slået, men fare for varige skader.
 
Samtale
Gensidig kendskab er en vigtig forudsætning for vellykkede SM-seancer. Tal sammen før I kaster jer ud i at afprøve SM-fantasier. Prøv jer frem med de mere milde fantasier først. 90% at en SM-seance foregår i fantasien, og mange fantasier har bedst af aldrig at blive udført i praksis. Seancen risikerer at blive dårlig, og fantasien kan ikke længere bruges som en god fantasi.
 
Erfaring
Prøv jer frem med de mere milde fantasier først. 90% at en SM-seance foregår i fantasien, og mange fantasier har bedst af aldrig at blive udført i praksis. Seancen risikerer at blive dårlig, og fantasien kan ikke længere bruges som en god fantasi til stimulans og onani.
Uerfarne sadister kan enten være alt for hårdhændet eller være nervøse for at ødelægge forholdet ved at være for hårdhændede, og ikke leve op til masochistens fantasi om den rå, ubarmhjertige sadist.
Uerfarne masochister kan have svært ved at kende egne begrænsninger. Mange fantasier har bedst af aldrig at blive udført i praksis. Seancen risikerer at blive dårlig, og fantasien kan ikke længere bruges som en god fantasi til stimulans og onani.
 
Følelser
Tanken om den ubekendte, der gør slemme ting, kan være en god fantasi, men kan let føre til dårlige SM-oplevelser, fordi parterne meget let misforstår hinanden. God SM bygger normalt på gensidige følelser, og kan være med til at styrke kærligheden i et forhold.
 
Følelsesmæssige chok
SM involverer ofte meget dybe følelser og kan til tider være en ekstatisk oplevelse, derfor er det vigtigt, at der bruges god tid til at ”lande” efter en intens seance.