Start alligevel altid forsigtigt, ingen har taget skade af for lidt, højest fået lyst til mere næste gang.
 
Slag
Der må ikke slås mod nyrerne eller mod ørerne, andre kropsdele for eksempel brysterne kan slås med forsigtighed, mens bagdelen er den kropsdel, der kan tale de voldsomste slag.
 
Slagredskaber
Hånden er det bedste redskab at starte med, det giver en god fornemmelse af, hvor hårdt man slår.
Øvelse er vigtigt, så redskaberne altid rammer på de tilsigtede steder.
 
Piske
Læderstrimler bør afrundes, så der ikke er skærende kanter
Gummistrimler slår hårdere end læderstrimler
Groft reb kan flå huden
Bambus flækker meget let og får derved skærende skarpe kanter, brug i stedet spanskrør
 
Klemmer
Vær opmærksom på blodforsyning, lad ikke klemmerne sidde for længe. Almindelig tøjklemmer af træ bør normalt ikke sidde mere cirka 20 minutter. Vær opmærksom på, at den værste smerte kommer, når klemmerne skal tagets af.
 
Stearin og ild
Lys lavet af paraffin brænder ikke så meget som lys lavet af rigtig stearin, da stearinen har et mere specifikt smeltepunkt. Stearin fra fyrfadslys er meget varmere end stearin fra faste lys, og det er svært at styre mængden af stearin. Dryp stearinen i hånden, før den dryppes på masochisten, dels for at vurdere, hvor hårdt den brænder, og dels for at tage den sø af stearin der dannes, så antal og placering af dråberne kan styres.
 
Elektrostimulans
Brug professionelt udstyr, så der ikke er fare for utilsigtede højre strømstyrker. Vær opmærksom på, at elektricitet kan være dødelig for mennesker med hjerteproblemer, og det ikke er alle, der selv er klar over, at de lider af hjerteproblemer.
 
Brændenælder Vær opmærksom på at nogle personer er allergiske overfor brændenælder.