SMil officielle stopord er Cirkus. Et stopord bruges til at signalere, at vi skal stoppe seancen og tale sammen. Stopordet kan bruges både af bunden og af toppen. Ordet Cirkus har den fordel at det ikke kan forvekslet med ord som Av, Nej eller Lad være. Og ordet fungerer både på dansk og på andre sprog.

Dyrk altid sikker sex, specielt hvis du har skiftende partnere, det vil sige kondomer på pik og andet, der indføres i kropsåbninger. Redskaber bør altid steriliseres efter brug, specielt hvis de bruges af flere personer.

Hvis et andet menneske lade dig være dominerende, er det en meget stor tillidserklæring. Pas på dig selv og din partner, hold hovedet koldt, så det ikke bliver din stolthed eller din fantasi, der bestemmer over dig og din partner. Husk at den dominerede gerne vil gøre sig godt og måske har en fantasi, der går meget længere end personen kan klare i virkeligheden.

Hvis du mødes med en ukendt, og særlig hvis du er masochist, er der en række råd, som du bør overholde. Rådene er givet af en masochist, som kom galt af sted ved mødet med sadist, som hun havde mødt ved chat:

Generelle overvejelser om sikker SM som gælder uanset hvilke former for SM du dyrker.

Vær opmærksom på at kroppen ved smerte udvikler endorfiner, der virker som en slags naturlig narkotika. Nogle mennesker kommer i en meget stærk ekstatisk tilstand, hvor de ikke er i stand til at vurdere, hvornår smerten bør høre op, det er derfor vigtigt, at den dominerende part er meget opmærksom på, hvornår smerten bør høre op.

Sadomasochister går ind for "genbrug," nok tilføjer vi hinanden smerte, men smerten må ikke kunne føre til varige skader.

Vær opmærksom på, at den ophængte eller fastspændt person let kan blive så opslugt af oplevelsen, at de kommer i en meget stærk ekstatisk tilstand, hvor de ikke er i stand til at vurdere, hvornår legen bør stoppe. Det kan typisk være, hvis reb eller manchetter stopper for blodforsyningen. Det er derfor vigtigt, at den dominerende part er meget opmærksom på, hvornår legen bør stoppe.

Det sadomasochistiske spil med magt og afmagt er spændende og inspirerende for enige og ligeværdige mennesker, men på chatten eller i det omgivende samfund, findes der desværre også mennesker, som kan finde på at udnytte situationen, hvis de ved, at du tilhører en seksuel minoritet.